TRE-EN-EN

TRE-EN-EN

Kad ląstelės atliktų savo funkcijas, reikalingi lipidai ir steroliai. Deja, šiuolaikinio maisto apdorojimo proceso metu iš maisto pašalinamos gyvybiškai svarbios maistinės medžiagos. ,,Tre-en-en" aprūpina ląsteles reikalingomis medžiagomis, jo sudėtyje yra unikalaus natūralaus kviečių gemalų, ryžių sėlenų ir sojų pupelių ekstrakto mišinio. ,,Tre-en-en" buvo sukurtas 1958 m., ir jis buvo pirmasis augalinės kilmės maisto papildas pasaulyje. Jis suteikia augalinės kilmės lipidų, būtinų optimaliai savijautai ir ląstelių veiklai. Jame yra omega-6 ir omega-3 riebiųjų rūgščių, fitosterolių, įskaitant beta sitosterolį, gama orizanolj, stigmasterolį, kampasterolį ir oktakozanolį.  

 

 


  

                                         Kodėl reikalingas grūdų koncentratas?  

  • Grūdų apdorojimo proceso metu pašalinamos maistinių medžiagų turinčios luobelės. Todėl mūsų pagrindiniame maiste (miltuose, ryžiuose) trūksta daugelio ląstelių veiklai svarbių maistinių medžiagų - ypač, lipidų ir sterolių. 
  • Sojų pupelėse, kviečiuose ir ryžiuose yra ląstelių veiksmingumui svarbių lipidų ir sterolių. 

                                         Kodėl NeoLife ,,Tre-en-en" grūdų koncentratas?  

  • Visi lipidai ir steroliai, gauti iš kviečių gemalų, ryžių sėlenų ir sodų pupelių. 
  • Įvairūs augalų ekstraktai suteikia pagrindinių maistinių medžiagų, reikalingų normaliai ląstelių funkcijai palaikyti. 
  • Chlorofilo pigmento turinčios minkštos želatinos kapsulės apsaugo maistines medžiagas, kapsulės lengvai virškinamos. 
  • Natūralus vitaminas E augalinių maistinių medžiagų apsaugai. 
  • Šalto spaudimo ir šalto apdorojimo gamybos būdas apsaugo papildo maistinę vertę. 
  • Sudėtyje yra beta sitosterolio, gama orizanolio, stigmasterolio, kampasterolio ir oktakosanolio .

 

 

TRE-EN-EN ISTORIJA


KOKIOS MEDŽIAGOS MAISTO APDOROJIMO METU PAŠALINAMOS IŠ DAŽNIAUSIAI VARTOJAMŲ PRODUKTŲ 

Norint prailginti miltų ir ryžių laikymo terminą, grūdai apdorojami apie dvidešimt kartų. Apdorojimo metu pašalinami išoriniai grūdų sluoksniai, kuriuose gausu vitaminų, mineralų bei naudingų riebalų - lipidų ir sterolių. Kai kuriuose produktuose, o ypač sojų pupelėse, lipidų ir sterolių itin daug. Pirmasis pasaulyje augalinės kilmės maisto papildas „Tre-en-en" suteikia augalinių lipidų ir sterolių, kurie produktų (sudarančių mūsų mitybos pagrindą) apdorojimo metu yra pašalinami. „Tre-en-en" pavadinimas kilo iš graikiško junginio ,,trys viename". Jame yra ypatingų koncentruota ekstrakto mišinių, gautų iš kviečių gemalų, ryžių sėlenų ir sojų pupelių.   
 
 
 
 LIPIDAI IR STEROLIAl: KIEKVIENOS ŽMOGAUS ORGANIZMO LĄSTELĖS MEMBRANOS STATYBINĖ MEDŽIAGA  

Ne visi riebalai kenksmingi sveikatai. Kai kurie iš jų yra naudingi, netgi būtini. Riebalai suteikia energijos, būtinų riebalų rūgščių - statybinių medžiagų - bei atlieka reguliavimo funkciją. Riebalai būtini normaliam augimui ir vystymuisi, ypač jie reikalingi vaikams. Jie svarbūs nervų sistemos struktūrai ir veiklai. O svarbiausia - riebalai sudaro didžiausią membraną, apvalkalą, supančių ląsteles, dalį.  

Lipidai ir steroliai, gaunami iš kviečių, ryžių ir sojų pupelių, yra ,,gerieji" riebalai. Lipidai, jskaitant omega-6 ir omega-3 riebalų rūgštis, gali padidinti ląstelės pralaidumą ir elastingumo, padeda išlaikyti normalų ląstelės funkcionavimą. Šių medžiagų yra sėlenyse ir lukštuose, kurie pašalinami produktų apdorojimo metu (žr. kviečių istoriją, ryžių istoriją, sodų istoriją).  
 

NESUBALANSUOTO NAUDINGŲ IR ŽALINGŲ RIEBALŲ KIEKIO ŠIUOLAIKINĖJE MITYBOJE REZULTATAS  

Nors žmonės ir pradėjo vartoti mažiau riebalų turinčių produktų arba rinktis produktus be riebalų, vis dėlto riebalų kiekis vakariečių maiste viršija 30% - maksimalų kiekį, kurj rekomenduoja sveikatos specialistai. Mažesnis riebalų vartojimas turi teigiamą poveikį sveikatai, tačiau tuo pat metu sumažėja ne tik žalingų riebalų, bet ir lipidų bei sterolių kiekis. Žmonės vartoja mažiau sveikatai naudingų riebalų, esančių sveikuose grūduose ir sojų pupelėse. Šie produktai suteikia lipidų ir sterolių - medžiagų, reikalingų jūsų gerai savijautai. Mažinant riebalų kiekį maiste, rinkoje atsirado produktų, kuriuose vartojami riebalų pakaitalai. Vartojant pakaitalus,produktuose sumažėja kalorijų ir riebalų, tačiau juose nėra pakankamai maistinių medžiagų. Natūralūs lipidai ir steroliai, gauti iš kviečių, ryžių ir sojų, yra ypač svarbūs vis didėjančiai žmonių grupei, kuri, siekdama sumažinti riebalų kiekį maiste, vartoja riebalų pakaitalus. Sumažėjęs riebalų vartojimas yra tik viena priežastis, dėl kurios atsirado naudingas ir žalingus riebalų disbalansas mityboje. Kita priežastis - per pastaruosius penkiasdešimt metų pakito produktai, kuriuos žmogus vartoja. Dirbtiniai riebalai pakeitė natūralius, dėl to sumažėjo lipidų ir sterolių kiekis. Mūsų protėviai, medžiotojai - rinkėjai, gaudavo daug įvairių augalinių riebalų, dažniausiai iš rankomis surinktų augalų. Šis kiekis gerokai sumažėjo, kai žmonės pradėjo plėtoti žemdirbystę ir auginti grūdines kultūras, kurias buvo galima parduoti vietos turguje. Maisto medžiagų jvairovė ir jų kiekis sumažėjo: žmonės atrado, jog grūdus galima laikyti ilgiau, ir šie neapkarsta, jei bus pašalinami lipidų ir sterolių turintys lukštai. Po Antrojo pasaulinio karo žmonės pradėjo vartoti margariną ir kitus hidrintus riebalus. Pasaulio virtuvė pasikeitė. Visuose produktuose natūralius riebalus pakeitė dirbtiniai. Pakito "gerųjų" ir "blogųjų" riebalų balansas, dėl kurio maiste sumažėjo lipidų ir sterolių. Sutrikusio balanso rezultatas: lipidų ir sterolių nepakankamumas gali sukelti ląstelės membranos pakitimus, dėl kurių sumažėja ląstelių efektyvumas visame organizme.

"TRE-EN-EN" LĄSTELIŲ VEIKSMINGUMUI  

Mūsų organizme yra milijardai ląstelių, kurios gerai besijaučiančiame organizme efektyviai funkcionuoja. Kas palaiko ląstelių veiksmingą funkcionavimą? Tai daro jų membranos. Kaip kiekvienas organizmas, ląstelė turi gauti maistinių medžiagų ir šalinti atliekas. Kiekvieną organizmo ląstelė supa lipidų membrana, kuri kontroliuoja ir leidžia patekti tik toms medžiagoms, kurios reikalingiausios. Tuo pačiu būdu šalinamos tik šalutinės ir medžiagų apykaitos medžiagos (hormonai, fermentai, neurotransmiteriai). Lipidų, sterolių ir aminorūgščių trūkumas gali sumažinti ląstelės gebėjimą kontroliuoti šį procesą. Ląstelės gali išsekti (jos nebegali pasisavinti maistinių medžiagų), net, jei šių medžiagų kiekis yra pakankamas. Ląstelės užsikemša (nebegali pašalinti šalutinių produktų ir medžiagų apykaitos produktų). Esant tokioms sąlygoms, ląstelių veikla neefektyvi, jos sunaudoja daugiau energijos nei veiksmingai funkcionuojančios ląstelės.
„Tre-en-en" grūdų koncentratas suteikia lipidų ir sterolių, būtinų efektyviai ląstelių veiklai, liaukų sistemai ir visam organizmui. Nereikia pamiršti, jog mes sveiki tiek, kiek sveikos mūsų ląstelės. „Tre-en-en" stiprina ,,gyvybės grandinės" lipidų /sterolių grandį, teigiamai veikia ląstelių veiklą ir gyvybingumą.